MADE IN SWEDEN
English
- 00012-min.png

Hållbarhet

Vi tar ansvar för våra produkter
och strävar efter CIRKULÄRA affärer

Vi designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö. I arbetet med våra produkter använder vi oss av stringenta, hållbara material som glas och metall. Resultatet blir produkter som är skarpa och tidlösa med hög kvalitet – precis som rum och miljöer ska vara för att leva länge. Vi skapar produkter för hållbara val.

Vårt mål är att minska klimatavtrycket och ha en långsiktigt hållbar produktion. Ett led i detta är att ha all produktion i Sverige för att hålla våra interntransporter till ett minimum. De transporter vi måste utföra klimatkompenseras. Det långsiktiga målet är att alla våra transporter ska ske klimat neutralt.

Ett led i vår strävan att minska klimatpåverkan från våra produkter har lett till att vi infört ett RETUR-system. När produkten ej ska vara kvar hos er av någon anledning, då betalar Svedholm Design AB pant för den.

Alla Svedholm Designs produkter förutom speglar omfattas av vårt pantsystem. Pantens storlek beräknas enligt gällande metallåtervinnings pris x2 dagen som produkten anländer till oss. Dessa priser uppdateras löpande av AB Järnbruksförnödenheter; JBF AB

Marknaden för återbrukade produkter växer snabbt. När du pantar våra produkter är det inte bara hållbart för miljön utan även ett långsiktigt hållbart val för framtiden. Det effektivaste sättet att minska klimatpåverkan är att inte tillverka nya produkter utan att ge befintliga produkter ett längre liv. När produkterna ankommer till vårt logistikcenter, går vi igenom dem, fräschar upp, lackerar om vid behov och ger produkterna ett nytt liv och säljer dem som refurbished/renoverade produkter. Vid nyförsäljning ingår förnyad garanti.

Vid köp av våra produkter instruerar vi om underhåll och skötsel så att de får ett långt liv.

Vid returer kontakta oss innan ni bokar frakt till vårt logistikcenter.
Kostnaden för returfrakt betalas och bokas av kunden.

Nyfiken att veta mer om Svedholm Designs miljöarbete?
Kontakta oss för svar på dina funderingar.
Tel: +46 10 1902080
info@svedholm.se

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad och se våra kommande nyheter genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.